Lasertherapie voor artritis, artrose, slijmbeursontsteking, ets.

Een aantal jaar geleden is, als resultaat van veel onderzoek, duidelijk geworden dat laag- energetische soft-lasertherapie een ontstekingsremmende, pijn en  oedeem verminderende en spasmolytische(ontspannende) werking heeft op het lichaam en de immuunprocessen in het lichaam stimuleert. De sterke ontstekingsremmende werking is de belangrijkste en meest gebruikelijke effect van lasertherapie.

Lasertherapie is  bijzonder effectief bij de behandeling van gewrichtsaandoeningen zoals artritis en artrose. Het uitzonderlijk sterke ontstekingsremmende effect van lasertherapie maakt het mogelijk acute artritis praktisch volledig te genezen en een duurzame (van 1 tot 2-3 jaar) verbetering te verzorgen, zo ook een vermindering of verdwijnen van de pijnklachten en verbetering van de beweeglijkheid bij artrose. Om acute artritis te genezen en duurzame verbetering van de klachten bij artrose te verkrijgen zijn 6 tot 10 lasertherapie behandelingen nodig.  laser_desc

Bij hevige pijn, bijvoorbeeld bij artritis, artrose, fibromyalgie of tennisarm,wordt ten eerste een vermindering in de pathologische, pijn veroorzakende, reacties van het lichaam, een vermindering van het oedeem, roodheid en zwelling nagestreefd. Hierna worden de ontstekingsremmende, herstellende, immuno- en compensatoire reacties van het lichaam gestimuleerd!

Dit komt doordat lasertherapie een aantal sterk positieve effecten heeft. De therapie is onder meer:

  1. Ontstekingsremmend; Een sterk ontstekingsremmend effect de belangrijkste en meest gebruikelijke effect van lasertherapie.
  2. Oedeemverminderend; Het opengaan van capillairen en hetverbeteren van de microcirculatie in capillairen en lymfevaten  met als resultaat het verminderen van oedeem in bindweefsel, een oedeemverminderend effect.
  3. Spasmolytisch (verslappend, kalmerend) effect op zowel cellulair, capillair (vasodilatation), spieren, als lichaamsniveau.
  4. Sterk analgetisch; Als resultaat een ontstekingsremmend en oedeemverminderend en spasmolitisch effect – een sterk analgetisch effect. Pijndemping.
  5. Regeneratief; De therapie bevordert een wezenlijk snellere vorming van gezonde cellen en weefsels van het organisme. Activering van de collageen-synthese wat betekent dat onder invloed van lasertherapie celletsels sneller zullen herstellen. 

 Door het versterken van het metabolisme en de herstelprocessen in het bindweefsel, het verminderen van de ontsteking en oedeem van slijmvliezen, stimulatie van het systeem van de microcirculatie van bloed en lymfevaten in het beschadigde bindweefsel, vergroten van de energieomzet en biosynthese van gezonde onbeschadigde cellen, wordt het helingsproces van het beschadigde bindweefsel bevorderd.

Positieve fysiologische reacties helpen en stimuleren het lichaam tot natuurlijke vermogen om te herstellen en zelf te genezen. Het resultaat is dat het natuurlijke en zelfherstellend vermogen van het lichaam zijn versnelt en verbetert en daardoor wordt de genezing bespoedigd.
In de meeste landen waar de lasergeneeskunde goed van de grond is gekomen, worden spier- en gewrichtsaandoeningen in lichte, midden- en middelzware stadia van de ziekte vrijwel uitsluitend met lasertherapie behandeld, af en toe in combinatie met ontstekingsremmers in zeer lage doses.

Bij chronische aandoeningen als  reumatische polyarthritis,  tennisarm, hielspoor en achillespeesontsteking nemen 6-10 behandelingen met lasertherapie de ontsteking en de pijn volledig weg voor wel een anderhalf jaar  of langer (tot drie jaar) .
Bij artrose verdwijnen de ontsteking binnenin het gewricht (die altijd samengaat met artrose) en ook oedeem van het gewrichtsweefsel en de slijmbeurs na 7 tot 10 lasertherapie behandelingen, waardoor de pijn weggaat en de beweeglijkheid van het gewricht wezenlijk toeneemt.

De behandeling van gewrichts- en spieraandoeningen met behulp van lasertherapie, die alleen veel wordt toegepast in landen met een goed ontwikkelde gezondheidszorg, is de meest effectieve, laagdrempelige methode, die de patient ontziet en waarbij geen pijn of neveneffecten optreden.

                            

                       

Lasertherapie helpt patienten met acute aandoeningen van spieren en gewrichten volledig van de ziekte af te komen en biedt een duurzaam resultaat (van een anderhalf tot drie jaar) bij patienten met chronische aandoeningen.

Behandeling met lasertherapie van spier- en gewrichtsaandoeningen vormt het enige reele alternatief voor schadelijke methoden als: 

  •  het in het gewricht inbrengen van hydrocortisone; 
  •  het innemen door de patient van pijnstillers (diclofenac natrium of naproxen); 
  • vervanging van het gewricht door een kunstgewricht.

Iedere arts weet heel goed dat frequente (meer dan driemaal toegepaste) toediening van hydrocortisone maakt dat het gewricht stapsgewijs verzwakt en beschadigd raakt; inname van niet-steroede pijnstillende ontstekingsremmers (diclofenacnatrium of naproxen) heeft een negatieve invloed op de maag.  Een kunstgewricht (van titanium) leidt na gemiddeld van tien jaar tot beschadiging van het aangrenzende botweefsel en en soms maakt de patiënt bijna handicap.

Laserbehandelingen kunnen eenmaal per jaar herhaald worden, bij zware gevallen halfjaarlijks, gedurende het hele leven van de patient, waarbij het effect altijd positief is verslaving treedt niet op!en geen complicaties optreden.

Onze praktijk is ingericht met de modernste infrarood impuls laser, speciaal ontworpen  voor behandeling van gewrichts-, spier en pezen pathologie. Infrarood impuls laser  is een klasse hoger en sterker dan een permanent rode laser, gebruikt in de meeste gevallen.

In de Laser Medische Reflextherapie Praktijk is een toegewijd, ervaren specialist werkzaam met universitaire medische achtergrond,klinische ervaring  en ook gediplomeerd als lasertherapeut. Lid VNT,  lid EMLA (European Medical Laser Association), en lid RBNG. In onze praktijk kunt u ook, indien nodig, verder een aanvullende consultatie verkrijgen. Consultatie is gratis!

De prijs van 1 lasertherapie behandeling voor gewrichtsaandoeningen bedraagt: €.50,-(voor 35-50 min behandeling) 

Zie meer:  www.lasertherapiepraktijk.nl

Skip to toolbar