Ontstekingen en pijnbestrijding

Een aantal jaar geleden is, als resultaat van veel onderzoek, duidelijk geworden dat  laag- energetische soft-lasertherapie een ontstekingsremmende, analgetische (pijnstillende), spasmolytische, oedeemverminderende, regeneratieve en herstellende werking heeft op het lichaam en de immuunprocessen in het lichaam stimuleert. De sterke ontstekingsremmende en regeneratieve werking is de belangrijkste en meest gebruikelijke effecten van lasertherapie.

Lasertherapie voor gewrichts,- pees,- spierpijn en ontstekingen.  
bolezni_poiasnicaIn de meeste landen waar de lasergeneeskunde goed van de grond is gekomen, worden spier- en gewrichtsaandoeningen in lichte, midden- en middelzware stadia van de ziekte vrijwel uitsluitend met lasertherapie behandeld, af en toe in combinatie met ontstekingsremmers in zeer lage doses. 
 

Lasertherapie is bijzonder effectief bij de behandeling van gewrichtsaandoeningen zoals artritis en artrose. Het uitzonderlijk sterke ontstekingsremmende effect van lasertherapie maakt het mogelijk acute artritis praktisch volledig te genezen en een duurzame (van 1 tot 2-3 jaar) verbetering te verzorgen, zo ook een vermindering van de pijnklachten en verbetering van de beweeglijkheid bij artrose.
Zes tot tien behandelingen met lasertherapie helpen de patiënt volledig af van acute, voor het eerst optredende ontstekingsaandoeningen zoals acute artritis, bursitis (acute slijmbeursontsteking), fybromyalgia (spierpijn), overbelasting van de spieren en acute myositis.

Bij chronische aandoeningen als artrose, reumatische polyarthritis, een tennisarm (chronische epicondylitis), hielspoor en chronische achillespeesontsteking nemen 8-10 behandelingen met lasertherapie de ontsteking en de pijn bijna volledig of volledig weg voor soms wel een jaar of langer (tot drie jaar) .

Bij artrose verdwijnen de ontsteking binnenin het gewricht (die altijd samengaat met artrose) en ook oedeem van het gewrichtsweefsel en de slijmbeurs na 10 lasertherapie-behandelingen, waardoor de pijn weggaat en de beweeglijkheid van het gewricht wezenlijk toeneemt. 

De behandeling van gewrichts- en spieraandoeningen met behulp van lasertherapie, die alleen veel wordt toegepast in landen met een goed ontwikkelde gezondheidszorg, is de meest effectieve, laagdrempelige methode, die de patiënt ontziet en waarbij geen pijn of neveneffecten optreden. 

Bij hevige pijn, bijvoorbeeld bij artritis, artrose, fibromyalgie of tennisarm, wordt ten eerste een vermindering in de pathologische, pijn veroorzakende, reacties van het lichaam, een vermindering van het oedeem, roodheid en zwelling nagestreefd. Hierna worden de ontstekingsremmende, herstellende, immuno- en compensatoire reacties van het lichaam gestimuleerd!
  Door het versterken van het metabolisme en de herstelprocessen in het bindweefsel, het verminderen van de ontsteking en oedeem van slijmvliezen, stimulatie van het systeem van de microcirculatie van bloed en lymfevaten in het beschadigde bindweefsel, vergroten van de energieomzet en biosynthese van gezonde onbeschadigde cellen, wordt het helingsproces van het beschadigde bindweefsel bevorderd.
Behandeling met lasertherapie van spier- en gewrichtsaandoeningen vormt het enige reële alternatief voor schadelijke methoden als: het in het gewricht inbrengen van hydrocortisone; het innemen door de patiënt van pijnstillers (diclofenac natrium of naproxen); vervanging van het gewricht door een kunstgewricht.

Laserbehandelingen kunnen eenmaal per jaar herhaald worden, bij zware gevallen halfjaarlijks, gedurende het hele leven van de patiënt, waarbij het effect altijd positief is – verslaving treedt niet op! – en geen complicaties optreden.  

Heupslijtage (heupartrose)

 Lasertherapie voor ontstekingen van de luchtwegen.

 In veel ontwikkelende landen beschikt vrijwel elk ziekenhuis over een lasertherapie afdeling. Op deze afdelingen behandelt de arts-lasertherapeut patiënten met acute en chronische bronchitis, longontsteking, angina, otitis, sinusitis (bijholteontsteking), keelpijn en andere aandoening van de luchtwegen. 
90Bij keelpijn, angina en otitis wordt na 2 a 3 lasertherapie-sessies een grote verbetering te zien wat betreft de ontstekingsreactie, wat zich uit in het verminderen van de zwelling en omvang van de amandelen, het verminderen van de roodheid van de keel (beiden bij angina) en het afnemen van de keel- of oorpijn (in het geval van otitis).
Bij acute en chronische bronchitis  verdwijnt de ontsteking en de hoest, daalt de temperatuur en verbeterd het algemene welzijn van de patiënt na 5 a 6 lasertherapie behandelingen, zonder gebruik van antibiotica.

Bij de behandeling van acute of chronische sinusitis (bijholteontsteking) vermindert drastisch de ontsteking, wat zich uit in afnemen van de zwelling van de slijmvliezen van neus en bijholten, het slijm wordt uit de bijholten geklaard, de hoofdpijn en het volle gevoel verdwijnen en de patiënt kan weer normaal ademhalen. 

Moderne lasertherapie-methoden maken het in veel gevallen mogelijk luchtweginfecties te bestrijden en te genezen zonder de noodzaak tot gebruik van antibiotica! 

Het behandelen van angina, keelpijn en otitis met lasertherapie bij kinderen geeft een verbazingwekkend effect. Vrijwel meteen (na 1 tot 3 therapeutische sessies) verdwijnt de keel en/of oorpijn, vermindert en verdwijnt het oedeem en de ontsteking van het bindweefsel, verdwijnen de witte pusputjes op de amandelen en de patiënt kan weer normaal slikken en ademen.

 Lasertherapie voor sportgeneeskunde.

In veel landen wordt lasertherapie veel gebruikt in de sportgeneeskunde. Speciale laserapparatuur voor sportgeneeskundigen neemt gemakkelijk pijn weg ontstaan door sporttrauma, gewrichtsdislocaties, distensies van spierpezen, spierpijn e.d.

Hiernaast zorgt intraveneuze laserstraling voor een toename in de productie van hemoglobine in het bloed en verhoogt de immuniteit, wat een onmeetbaar stimulerend effect geeft, dat wereldwijd veel toegepast wordt door atleten en hun trainers. 

Lasertherapie voor jeugdpuistjes en acne.  

Door de ontstekingsremmende, oedeemverminderende en immuunstimulerende werking van lasertherapie is deze bijzonder geschikt voor de behandeling van jeugdpuistjes en acne.
maxresdefaultJeugdpuistjes en acne ontstaan op de jonge huid door overproductie van zweet- en talgklieren, het dichtzitten van deze klieren met als gevolg multiplicatie van pathogene microflora op de huid van gezicht en lichaam. 

Laserlicht in combinatie met ontstekingsremmende middelen en vitaminen, dringt diep in de gezichtshuid door en werkt daar ontstekings- en oedeemremmend, versterkt de bloedcirculatie van alle lagen van de huid (zelfs de diepste), stimuleert afvoer van vet en overtollig vocht uit het verstopte gebied en verbetert de algemene toestand van de huid. Een verbeterd metabolisme in de cellen van de huid, de activatie van intracellulaire reacties, verhoogde enzymwerking en ionen transport in de cellen normaliseert de productie van zweet- en talgklieren en voorkomt het ontstaan van nieuwe puistjes.  

De immuunstimulerende werking van lasertherapie verbetert de algemene conditie van de huid en maakt de huid minder gevoelig voor de micro-organismen waarmee zij in aanraking komt. Puistjes en acne verdwijnen praktisch helemaal en blijven met de juiste verdere verzorging van de huid voorgoed weg na 2 tot 3 weken behandeling.

Lasertherapie voor urinewegontstekingen 

De urinewegen bestaan uit het nierbekken, de urineleiders, de blaas en de urinebuis. Een urineweginfectie is een ontsteking van het slijmvlies aan de binnenkant van de urinewegen.

Een blaasontsteking komt vaak voor. Een blaasontsteking komt veel meer bij vrouwen dan bij mannen voor. Het komt vaak voor tijdens een zwangerschap, vooral in de eerste maanden. Bij kinderen kan de ontsteking veroorzaakt worden door een afwijking van de urinewegen. Bij mannen is een blaasontsteking meestal een prostatitis.

De urinebuis of urethra (plasbuis) is de weg die urine van de blaas naar buiten brengt. Urinebuisontsteking noemt men urethritis. Het geeft een branderig of soms zelfs zeer pijnlijk gevoel bij het plassen. De pijn kan zo heftig zijn dat plassen niet lukt.
De klachten bij een urineweginfectie zijn afhankelijk van de plaats van de ontsteking. Bij een ontsteking van blaas of plasbuis is er pijn en een branderig gevoel bij het plassen. Vaak veroorzaakt de ontsteking een voortdurende aandrang, waardoor er steeds kleine beetjes worden geplast. Vaak is er een gevoel of de blaas niet helemaal leeg is. Sommige mensen hebben last van pijn of een drukkend gevoel onder in de buik of pijn onder in de rug.

Als de infectie omhoog gaat naar de hogere urinewegen kan nierbekkenontsteking ontstaan. Meestal is een niet opgemerkte of onvoldoende behandelde blaasontsteking de oorzaak. Nierbekkenontsteking is veel ernstiger dan blaasontsteking. Als nierbekkenontsteking vaker terugkomt is nierschade mogelijk. Door de ontstekingsremmende, pijnstillende, spasmolytische en oedeem-verminderende werking van lasertherapie wordt ten eerste een vermindering van zeer pijnlijk en branderig gevoel bij het plassen, voortdurende aandrang, een drukkend gevoel onder in de buik en andere klachten. Hierna worden de ontstekingsremmende, immuno-compensatoire reacties van het lichaam gestimuleerd. Lasertherapie behandelingen in combinatie met antibacteriële middelen kunnen urinewegontstekingen volledig te genezen en complicaties zoals nierbekkenontsteking te voorkomen.
Mensen met suikerziekte zijn extra gevoelig voor blaasontsteking. Optimale behandeling van suikerziekte en lasertherapie behandelingen kan de frequentie van blaasontsteking verminderen.

In de Laser Medische Reflextherapie Praktijk is een toegewijd, ervaren specialist werkzaam met universitaire medische achtergrond, klinische ervaring  en ook gediplomeerd als lasertherapeut. Lid VNT,  lid EMLA (European Medical Laser Association), en lid RBCZ. In onze praktijk kunt u ook, indien nodig, verder een aanvullende consultatie verkrijgen. Consultatie is gratis!

Prijzen

De prijs van 1 lasertherapie behandeling bedraagt :  €.50,- (voor 35-50 min behandeling) en  €.55,- (voor 50-60 min behandeling).

Dit wordt vergoed door de verzekering! Deel in U zorgverzekering pakket “alternatieve geneeskunde “.   Zie pagina Zorgverzekeraars .

LASER  MEDISCHE  REFLEXTHERAPIE  PRAKTIJK
Adres:  Mirabelweg 38,  5632 PC Eindhoven.
Tel/ fax: 040 – 2 423 730
Zie ook: : www.lasertherapiepraktijk.nl

 

 

 

Skip to toolbar