Lasertherapie voor gewrichtsproblematiek

Soft-lasertherapie heeft vooral buitengewoon veel succes bij het genezen van gewrichtsaandoeningen en bij spier-, pees- en slijmbeursaandoeningen die ontstekingsgerelateerde zijn.

                   

Dit komt doordat lasertherapie een aantal sterk positieve effecten heeft. De therapie is onder meer:

  1. Ontstekingsremmend; Een sterk ontstekingsremmend effect de belangrijkste en meest gebruikelijke effect van lasertherapie.
  2. Oedeemverminderend; Het opengaan van capillairen en het verbeteren van de microcirculatie in capillairen en lymfevaten  met als resultaat het verminderen van oedeem in bindweefsel, een oedeemverminderend effect.
  3. Spasmolytisch (verslappend, kalmerend)effect op zowel cellulair, capillair (vasodilataie), spieren, als lichaamsniveau.
  4. Sterk analgetisch; Als resultaat een ontstekingsremmend en oedeemverminderend en spasmolitisch effect – een sterk analgetisch effect. Pijndemping.
  5. Regeneratief: de therapie bevordert een wezenlijk snellere vorming van gezonde cellen en weefsels van het organisme. Activering van de collageen-synthese wat betekent dat onder invloed van lasertherapie celletsels sneller zullen herstellen. Door het versterken van het metabolisme en de herstelprocessen in het bindweefsel, het verminderen van de ontsteking en oedeem van slijmvliezen, stimulatie van het systeem van de microcirculatie van bloed en lymfevaten in het beschadigde bindweefsel, vergroten van de energieomzet en biosynthese van gezonde onbeschadigde cellen, wordt het helingsproces van het beschadigde bindweefsel bevorderd.                                    

Bij hevige pijn, bijvoorbeeld bij artritis, artrose, fibromyalgie (spierpijn) of bursitis (slijmbeursontsteking), tendinitis (achillespeesontsteking ), hielspoor wordt ten eerste een vermindering in de pathologische, pijn veroorzakende, reacties van het lichaam, een vermindering van het oedeem, roodheid en zwelling nagestreefd. Hierna worden de ontstekingsremmende, herstellende, immuno- en compensatoire reacties van het lichaam gestimuleerd. Door het versterken van het metabolisme en de herstelprocessen in het bindweefsel, het verminderen van de ontsteking en oedeem van slijmvliezen, stimulatie van het systeem van de microcirculatie van bloed en lymfevaten in het beschadigde bindweefsel, vergroten van de energieomzet en biosynthese van gezonde onbeschadigde cellen, wordt het helingsproces van het beschadigde bindweefsel bevorderd.                       

Behandeling met lasertherapie van spier- en gewrichtsaandoeningen vormt het enige reële alternatief voor schadelijke methoden als:

  1. het in het gewricht inbrengen van hydrocortisone,
  2. het innemen door de patiënt van pijnstillers (diclofenac natrium of naproxen),
  3. vervanging van het gewricht door een kunstgewricht.

Iedere arts weet heel goed dat frequente (meer dan driemaal toegepaste) toediening van hydrocortisone maakt dat het gewricht stapsgewijs verzwakt en beschadigd raakt; inname van niet-steroede pijnstillende ontstekingsremmers (natriumdiclofenac of naproxen) heeft een negatieve invloed op de maag en een kunstgewricht (van titanium) leidt na gemiddeld vijf jaar tot beschadiging van het aangrenzende botweefsel en maakt de patiënt invalide.

In de meeste landen waar de lasergeneeskunde goed van de grond is gekomen, worden spier- en gewrichtsaandoeningen in lichte, midden- en middelzware stadia van de ziekte vrijwel uitsluitend met lasertherapie behandeld, af en toe in combinatie met ontstekingsremmers in zeer lage doses.

Acht tot tien behandelingen met lasertherapie helpen de patiënt volledig af van acute, voor het eerst optredende ontstekingsaandoeningen zoals acute artritis, tennisarm, hielspoor, slijmbeursontsteking (bursitis), achillespeesontsteking, fibromyalgia, overbelasting van de spieren en acute myositis.
Bij chronische aandoeningen als artrose, reumatische polyarthritis, een tennisarm (chronische epicondylitis), chronische hielspoor en chronische achillespeesontsteking nemen 7-10 behandelingen met lasertherapie de ontsteking en de pijn bijna volledig of volledig weg voor een langer periode (tot drie jaar) .

Bij artrose lasertherapie vermindert of verdwijnt de kraakbeenontsteking in de slijtage area binnen in het gewricht (die altijd samengaat met artrose) en ook interne zwelling van het gewrichtsweefsel, waardoor de pijn weggaat en de beweeglijkheid van het gewricht wezenlijk toeneemt.
De behandeling van gewrichts- en spieraandoeningen met behulp van lasertherapie, die alleen veel wordt toegepast in landen met een goed ontwikkelde gezondheidszorg, is dus de meest effectieve, laagdrempelige methode, die de patiënt ontziet en waarbij geen pijn of neveneffecten optreden.

Lasertherapie helpt de patiënt volledig af van acute aandoeningen aan de gewrichten, pezen en spieren  en biedt een duurzaam resultaat in het geval van chronische aandoeningen.

Lasertherapie behandelingen kunnen eenmaal per jaar of  herhaald worden, gedurende het hele leven van de patiënt, waarbij het effect altijd positief is – verslaving treedt niet op! – en geen complicaties optreden.

Onze praktijk is ingericht met de modernste infrarood impuls laser, speciaal ontworpen  voor behandeling van gewrichts-, spier en pezen pathologieInfrarood impuls laser  is een klasse hoger en sterker dan een permanent rode laser, gebruikt in de meeste gevallen.

In de Laser Medische Reflextherapie Praktijk is een toegewijd, ervaren specialist werkzaam met universitaire medische achtergrond, klinische ervaring  en ook gediplomeerd als lasertherapeut. Lid LVNT,  lid EMLA (European Medical Laser Association), en lid RBCZIn onze praktijk kunt u ook, indien nodig, verder een aanvullende  consultatie verkrijgen. Consultatie is gratis!

De prijs van lasertherapie behandeling voor gewrichtsaandoeningen bedraagt: .50,- (voor 35-40 min behandeling), en €.60,- (voor 45-60 min behandeling)

it wordt vergoed door de verzekering! Deel in U zorgverzekering pakketalternatieve geneeskunde “. Alle verzekeraars in Nederland vergoeden!  

Voor  informatie kunt u ons als volgt bereiken:

LASER MEDISCHE REFLEXTHERAPIE PRAKTIJK
Adres: Mirabelweg 38,
5632 PC Eindhoven
Tel: 040-2423730
      Zie ook: : www.lasertherapiepraktijk.nl

 

Skip to toolbar